Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Elefantisk ufornuft

Fire unge elefant-tyre skabte kaos omkring sig og ødelagde hegn, afgrøder og landbrugsredskaber i Limpopo provinsen i det nordlige Sydafrika. På grund af de store ødelæggelser, og faren for de omkringboende, besluttede myndighederne at skyde de fire elefanter og fordele kødet til de lokale landsbyer. Den information kom nogle “dyrevenner“ for øre, som så underrettede organisationen "Elefanter, Næsehorn og Mennesker". De erklærede sig klar til at indfange elefanterne og flytte dem. I det sydlige Afrika er der i forvejen en kraftig overpopulation af elefanter, og der var ingen steder på den frie vildtbane, hvor elefanterne kunne udsættes. At udsætte voksne elefant-tyre et sted, hvor der i forvejen er en overpopulation af hanelefanter, er som skabt til at give store konflikter.

Det blev derfor besluttet at de fire elefant-tyre skulle udsættes i Balule reservatet, hvor der ikke er hegnet indtil Krügerparken. I Kruger National Park er der dog i forvejen omkring 7000 elefanter for meget i forhold til biotopens bæreevne, og flytningen af dyrene ville løbe op i omkring kr. 150.000. Myndighederne gav dyrebeskyttelses-organisationen en tidsfrist, hvorefter organisationen ville blive holdt ansvarlig for de økonomiske følger af elefanternes hærgen og for eventuelle dødsfald. Snart efter blev elefanterne bedøvede og transporteret på et par blokvogne. En af tyrene døde allerede under transporten, og nummer to døde umiddelbart efter ankomsten. Ikke meget bedre gik det for de to sidste elefanter, der døde da de fik injiceret modgiften for at vågne op igen.

Dyrerettigheds-organisationen giver selvfølgelig de lokale myndigheder skylden for den mislykkede redningsaktion og fremhæver hvor dygtige de selv er, samt hvad de bedriver at forskellige fantastiske ting. Den mislykkede redningsaktion er dog ikke at finde på deres hjemmeside.

Kødet, ja det blev kasseret!