Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Lidt om giraffer

IUCN har, med videnskabelige fakta, slået fast at de forskellige underarter af giraf, har udviklet sig i vidt forskellige retninger. Nogle af underarterne er faldet drastisk i antal, og andre stiger kraftigt. Det er påfaldende at populationen af giraffer falder hos de nordlige underarter, hvor jagten ikke er tilladt, hvorimod bestandene af de arter i det sydlige Afrika, hvor trofæjagten er tilladt på de langhalsede dyr, er kraftigt stigende. I Sydafrika hvor trofæjagten i de sidste årtier er vokset, er bestanden af giraf steget med over 150% i perioden, så antallet nu er oppe på omkring 35.000 dyr. Og der er endda tale om at de sydafrikanske outfittere må foretage en kraftigere beskydning af bestandene.

I det ellers jagtpro Tanzania, er giraffen et nationalt symbol og ikke jagtbar. Det har åbenbart ikke hjulpet giraffen, idet bestanden i de sidste 30 år er faldet fra 71.000 individer til omkring 35.000 i dag jf. Giraffe Conservation Foundation.

Vi har tidligere skrevet om det næstkommende CITES møde, hvor giraffen er under angreb. Det ser dog ud til at et samlet EU vil stemme imod en generel flytning af giraffens status.