Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

TROFÆ/April på vej

 

TROFÆ/April 2019 lander i din postkasse medio april. Igen er det spækket med velskrevne artikler fra Nordamerika, New Zealand, Australien, Skotland, Sydafrika, Burkino Faso og Sydamerika samt masser af spændende ting i "Udsyn", jagtrapporter fra alle egne af verden, samt bunker af klubnyt med skydninger i både Danmark og Norge, samt ikke mindst foredrag om kronvildtforvaltningen på Berleburg.

De medlemsartikler vi bringer i dette nummer er:

Morten Olsen tog chancen da den bød sig, og besøgte sin ven, Ron, i Missouri i USA. Ron lever under aldeles beskedne forhold i en lille hytte og er jæger om en hals. Morten fik mulighed for at jage Whitetail-hjort og beretter om en stor oplevelse i artiklen "Whitetail med bue". Hvorvidt det lykkedes, kan du læse om i den velskrevne artikel.

"En brat afslutning" er fortsættelsen af Lucas Tilgaards beretninger fra New Zealand og Australien, også denne gang forfattet af Hans Haarsløv på baggrund af Tilgaards fortællinger. En af de større opgaver som Lucas blev involveret i, var skinning og trofæbehandling af 30 vandbøfler, alle nedlagt af en sheik fra den arabiske halvø.

Henning Kørvels gensyn med Strathmore Estate i Skotland blev ganske usædvanligt, idet han på ni outings nedlagde otte bukke, heraf en guldmedalje og bronzemedalje. Når fine jagtoplevelser desuden knytter sig til bukkene, går det hele op i en højere enhed. Læs beretningen "Generøst  rendezvous"

Nogle amerikanere har taget udfordringen op, og skyder med rekonstruktioner af 300 år gamle forladere. Joseph Dabney er en af dem, og Frans Bussiahn har skrevet en artikel om hans jagt. Følg ham i denne artikel på en særdeles succesfuld kudujagt hos Mankazana Safari i Eastern Cape, som resulterede i en ny verdensrekord. Artiklen har vi kaldt "Med ”Davy Crockett” på jagt anno 2016".

Lone Simelev besøgte "Sydafrika for første gang" sammen med sin mand, Jan, og beretter om de første dage under Afrikas sol og det første møde med dette storslåede jagtland og en enorm vildtrigdom.

Nogle starter tidligere end andre, både med at gå på jagt og at debutere som forfatter. Vi har lånt Steffen Vestergaards fristil fra 2010, hvor han var 11 år gammel, og bringer den med lærerindens kommentarer og rettelser. "Min første impala" hedder historien, og er en ung jægers medrivende beretning om sit første stykke vildt i Afrika.

"Brandvarm bøffeljagt" er historien om sporing af bøfler i den tætte vestafrikanske bush. Læs Thomas Lindys beretning om hvor den mesterlige burkinske tracker følger sporet fra to bøffeltyre igennem mere end fem timer i stegende hede. En spændende beretning fra et spændende land - Burkino Faso.

Michael Sand tager os med til Sydamerika på en jagt på "Sydamerikas ukronede dronning", nemlig anakondaen. De op til 9 meter lange kvælerslanger fanges med hænderne, og jagtformen er baseret på fang og slip fri. En ganske usædvanlig beretning om en slangejagt med den "danske Steve Irwin", Rene Andersen, der fungerer som guide.

Vi har haft en repræsentant fra klubben til at kigge efter nyheder på IWA Outdoor Classics-messen i  marts, og bringer over 3 sider de nyskabelser som vi hæftede os ved. IWA er den verdensledende messe, når det handler om jagt og skydning med 1.626 udstillere og knap 50.000 gæster fra 121 forskellige lande. Se mere i artiklen "Varme nyheder fra IWA Outdoor Classics"

Under "Nyt fra chapteret" er der indkaldelse til generalforsamling og invitation til SCI Official Measuring Seminar i forbindelse med Villmarksmessen i Oslo i slutningen af april.

I bladet introducerer vi også de næste to on-line auktioner, der afholdes 9. maj og 13. juni. Der er både udstyr og jagter til salg, herunder en Blaser Primus 8x30 håndkikkert, zebrajagt, fiskesafari på Romsdalsfjorden, sortbjørn og ulv i Canada, Muflon jagtsæt, springbuck Slam i Sydafrika samt gavekort på udstopning.