Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Bløde kufferter forbydes nu til/fra Sydafrika

 

Tambo International Airport i Sydafrika vil ikke længere acceptere bløde kufferter, irregulære kufferter eller bagage med lange stropper, eksempelvis de velkendte ”duffel bags”. Fremover vil de blive afvist ved check in til Sydafrika og ligeledes ud af Sydafrika. Det ligger fast efter en ændring af reglerne for indchecket bagage hos Airports Company South Africa, der opererer i Johannesburg og 8 andre lufthavne i landet. De nye regler er allerede trådt i kraft.

Ændringerne skyldes at de nævnte former for bagage er skyld i de fleste sammenbrud i det system der håndterer indchecket bagage. Man håber fremover at undgå disse sammenbrud som er til gene for alle øvrige passagerer i lufthavnen.

Fremover skal al indchecket bagage have mindst én plan og fast overflade for at blive accepteret som indchecket bagage. Opfylder bagage ikke dette krav til det enten blive afvist eller henvist til at blive omviklet med plastic hos en af de stationer i lufthavnene der er godkendt til at ”wrappe” bagage.

Tilsvarende regler er i øvrigt indført allerede i andre lufthavne, herunder Dubai International Airport, en af de lufthavne der er ofte anvendt af jægere i transit.