Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

TROFÆ nr. 1/2020

 

Et nyt år er slået i gang og det første nummer af TROFÆ er på vej ud til medlemmerne. Som der i øvrigt bliver flere og flere af. Derfor fortsætter vi medlemskampagnen frem til generalforsamlingen den 14. marts 2020. Se de mange præmier i bladet.

NSK er tilbage i Odense og deltager på Jagt & Outdoor med en stand, hvilket Christian Jensen bla. sætter fokus på i sin leder.

I bladet er der endvidere oplæg vedr. skydninger i 2020, medlemsmøder i både Danmark og Sverige, modtagere af 25 års nåle i 2020 og udtrækninger af præmier for medlemsartikler og jagtrapporter.

Med hensyn til medlemsartikler i bladet, har vi denne gang valgt at sætte fokus på en af de allermest populære vildtarter – vildsvinet – med artikler fra 6 forskellige lande: USA, Sverige, Australien, Tunesien, Tyrkiet og Belgien. 

Peter Troels Fenger havde voldsomt held på sine nattejagter i Tyrkiet, og skød flere keilere i den kapitale klasse over 26 centimeter. Det beretter han om i artiklen Store keilere i Tyrkiet”.

Morten Olsen følger op med en beretning om hans første keiler fra en jagt i Sverige. Morten har skudt en del vildsvin forskellige steder i verden, men har nu altså langt om længe fået lejlighed til at skyde en trofæbærende keiler. Ikke overraskende kalder han sin artikel for ”Min første keiler”.

Belgien er ikke det første land man kommer til at tænke på, når talen falder på vildsvin. Ikke desto mindre bringer vi artiklen ”Vildsvinejagt i Belgien”, hvor Peter Lindvald Nielsen beretter om sin jagt dernede.

For at komme det meste af verden rundt, tager Hans Haarsløv os med til det store land down under, og beretter om sit eventyr i artiklen ”Australske Vildsvin”.

I artiklen ”Den første af alt”, følger vi Per Kauffmann, og ikke mindst hans hustru, på jagt i Florida med både riffel, pistol og kniv.

”Nordafrikanske nydelser” handler om et hold NSK-medlemmer, der jager berber- vildsvin med haglbøsse og slugs i Tunesien, og det er Thomas Lindy Nissen der står for denne artikel om jagten - set lidt fra oven.

For ikke at det hele blot skal være jagtberetninger, har redaktionen lavet en lille artikel om ”Verdens vildsvin”, mest med fokus på opmålinger af vildsvine-tænder.

NSK har fået en Koflar Ignis 25 doneret, og den sælger vi på en af de kommende auktioner. I TROFÆ bringer vi en anmeldelse af vidunderet under titlen ”Varmesøgende supersyn”

”En særligt heldig dag” er et lille opslag om jagt på oribi, vall rhebok og common rhebok i Drakensbjergene, tæt på grænsen til det lille kongedømme Lesotho. Dette indlæg er skrevet af Allan Dahl.

Herudover bringer vi nyheder fra Conservation, Udsyn, Grejnyt, Jagtrapporter og præsentation af auktionsvarer til auktionerne 19. februar (ekstra), 19. marts og 23. april:

  • Bøffelko hos Mpunzi Safaris
  • Black Wildebeest og White Blesbuck hos Likhulu Safaris
  • Bushbuck og Kudu hos Mpunzi Safaris
  • Duejagt for 3 jægere – Argentina Big Hunting
  • Koflar Night Systems
  • 2 jægere til Gamka Safaris Lodge
  • Sabelantilope hos Mpunzi Safaris

God fornøjelse med bladet, og så ses vi til generalforsamlingen…