Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Naturskolen

Naturskolen tilbyder en masse spændende aktiviteter, udfordringer og andre tiltag for alle med interesse for naturen og alle dens mangfoldigheder.

Grundmodul:
Start et besøg på Børge Hinsch Fondens Naturskole på Valdemars Slot med et grundmodul på ca. 2 timer. Modulet indeholder: Modulet starter med en rundvisning i trofæmuseet. Undervejs fortælles gode histrorier om trofæerne, jagt og vildtet. Efter rundvisningen vil vi prøve den virtuelle skydebane - Lasershot. I ventetiden mellem skydningen vil hver deltager få mulighed for at lave et lille trofæ af hjortegevir, som kan tages med hjem. Alternativt kan man gå på opdagelse i udstillingen og løse nogle sjove opgaver.     

Tilvalgsmoduler
Når I har været på besøg i museet og prøvet Naturskolens grundmodul, kan I frit vælge mellem et eller flere af nedenstående tilvalgsmoduler, som har en varighed af 2-4 timer.

En tur i skoven:
Skoven er et spændende sted med mulighed for masser af oplevelser. Oplev skovens planter og dyr og få en god historie af naturvejlederen undervejs.     
 
Bålmad af naturens råvarer:
Naturen har siden de første mennesker kom til Danmark, budt på mange muligheder for at lave et godt måltid. Vi vil sammen lave et velsmagende måltid på bålet, mens vi nyder ildens magi.     

Jægerens værktøjskasse:
Jægeren har en lang række ting i sin værktøjskasse. Vi vil se på nogle af de ting.
Værktøjskassen indeholder flere slags våben og ikke mindst jagthunden.
Naturvejlederen viser og demonstrerer både våben og hundens funktion.     

Sporjagt i skoven:
Det er meget vigtigt for jægeren at kende dyrenes spor, for at vide hvilke og hvor mange dyr der færdes på terrænet. På en tur rundt i skoven vil vi lave gipsaftryk, af nogle af de spor vi finder undervejs. Hver elev får deres eget gipsaftryk med hjem.     

Besøg en konservator:
Når jægeren har nedlagt et særligt trofæ, og gerne vil bevare mindet om jagten, er konservatoren den der kan hjælpe. Vi vil besøge et konservatorværksted kun ca. 10 minutter fra Valdemars Slot og høre om konservatorens arbejde.     

Bueskydning:
De første jægere gik på jagt med langbue og pil. Naturskolen har udstyret, så I kan prøve at skyde med det oprindelige jagtvåben på flotte vildtskiver. I vil samtidig høre om den moderne buejæger og se hans grej.

Fuglene i slotssøen:
Søen lige neden for Valdemars Slot rummer et enestående fugleliv. Med kikkert og teleskoper vil vi se nærmere på de mange fugle og høre noget om deres liv og tilpasning til livet i og ved vand. Vi vil også finde fuglene i museets unikke fuglesamling.

Overnatning:
I begrænset omfang kan Børge Hinsch Fondens Naturskole på Valdemars Slot tilbyde overnatning i to 12 personers lavvuer, som er et Same-telt.

Det er også muligt at få opfyldt jeres eventuelle egne særlige ønsker. Tag en snak med naturvejlederen herom. Ring og aftal jeres besøg med naturvejleder Claus Olesen på telefon 23 95 81 06 eller e-mail på: claus.l.olesen@gmail.com.

Børge Hinsch Fondens Naturskole på Valdemars Slot har allerede været en stor succes: I de første 4 år har ca. 6.000 børn og voksne gjort brug af Naturskolens fremragende tilbud og haft stor glæde af det.

For mere information om Naturskolen samt kontakt information