Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Trofæ 6/2017 på vej

Trofæ 6/2017 på vej

I årets sidste nummer af TROFÆ, som udsendes primo december, bringer vi en perlerække af store og små artikler, inspiration, friske jagtrapporter og klubnyt.

I lederen skriver klubbens formand, Christian Jensen, om sit indtryk af de medlemsmøder der blev afholdt i Danmark i november.

I oktoberbladet fokuserede vi på Canada, men denne gang kommer vi lidt mere rundt i verden.

Vi starter i Zambezidalen i Zimbabwe hvor Rasmus Kjær for tredje gang forsøger sig med leopard. Vi skal ikke her afsløre resultatet, men kan dog røbe at artiklen bærer navnet The Perfect Safari.

Det norske indslag i bladet kommer fra Anders Mossing der jager Sikahjort i Irland. Glæd dig til hans beretning om vennernes jagt på både hjorte og hundyr.

Vi tager herefter hul på en serie portrætter af Udenlands-skandinaver, og fremover vil der i hvert blad være en omtale af skandinaver der rejste ud for at søge lykken på udenlandske jagtmarker. Denne gang besøger vi Henriette van Zyl, der er flyttet til Namibia for at bygge et liv op her - med jagten i centrum.

Herefter vender vi tilbage til Europa, nærmere bestemt England, hvor svenske Frans Juhlin indløser den jagt på Pere David hjort som han købte ved safariklubbens auktion i 2016. Vi supplerer med en mere faglig artikel om dette aparte dyr, hvoraf endnu 1-2 hjorte kommer på auktion i 2018.

Når der midlertidigt ikke er noget at redigere, kan en redaktør både gå på jagt og skrive om det. Per Kauffmann tog derfor et smut til Alaska for at jage Prærietraner på træk. Bortset fra transportudgifterne er det en særdeles billig - og tilmed spændende - jagt.

Klubbens generalforsamling er på vej, og derfor også uddeling af de forskellige slams der er indstiftet i NSK - regi. Vi gennemgår kravene og hædrer dem der indskrevet deres navne på listerne frem til nu. Herudover har klubben indstiftet 3 nye slams. Læs om dem i bladet.

I artiklen Vildt og vanvittigt i Australien, jager Thomas Lindy Nissen både scrub bull, bøffel og svin - på både traditionelle og utraditionelle måder.

Henning Kørvel besøger igen de Cantabriske bjerge i Spanien og får Bonus i tredje forsøg, da han nedlægger en fin kronhjort.