Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Import og mærkning af CITES dyr i Norge

 

I anledning af at norske jægere har fået konfiskeret deres trofæer ved forsøg på egen import af jagttrofæer fra udlandet, har Labrador Cargo sendt os følgende, der vedrører alle norske jægere der jager i udlandet:

Fra juni 2018 blev det i Norge indført, at der skal søges import tilladelse på alle CITES dyr, der importeres til Norge. Ikke bare på de ”tunge” arter som leopard, næsehorn, etc. Men ganske enkelt på alle CITES dyr. Det betyder, at der skal import tilladelse til de ofte sete og mere gængse arter som hartmann zebra, sortbjørn og endda bavianer.

Det kommer i dag stadig bag på enkelte jægere, og vi hører af og til om folk der prøver at importere uden importtilladelse. Desværre er der i sådanne tilfælde kun en vej vist – og de norske myndigheder vil inddrage trofæet. Ikke at vide er ikke en undskyldning, som de siger.

Derfor endnu en gang en kæmpe opfordring om at huske det. Som trofæspeditør søger vi næsten altid disse tilladelser på vegne af vores kunder. Det originale dokument skal bruges til fortoldning i lufthavnen og inddrages til at sende til Miljødirektoratet, og kun en kopi vil blive returneret til jægeren.

Visse arter kræver også et ejercertifikat og mærkning af trofæerne.

Det gælder følgende arter:

Alle kattedyr (som løve, los, leopard, gepard)

Alle bjørne (som sortbjørn, brun bjørn, isbjørn)

Ulve

Disse skal mærkes med chip på skind, udstopninger og kranie. Har man altså en halvmontage med et bagskind og kraniet ved siden af, kræves der 3 chips. Nogle konservatorer kan have tilføjet denne chip.

Der er ikke krav om mærkning af tænder og klør.

Næsehorn

Hele eller dele af hornet. Disse vil være markeret fra afsender med en chip.

Elefant

Hele stødtænder eller dele der overstiger 1 kg eller 20 cm.

Hele eller store dele af skind med undtagelse af tøj.

Stødtænder vil være mærket med at nummer, der er graveret ind i tanden.

Skind kan også mærkes med chip.

Efter import er der 14 dage til at ansøge om ejercertifikat.

Vær OBS på at der også er pligt til at mærke de trofæer man allerede har i hjemmet. Fristen for at få dem mærket er ved at være – den udløber per 01.07.2020

Man er selv ansvarlig for at sendt ind til Miljødirektoratet, inden for de 14 dage. Man er også selv ansvarlig for at skaffe en (eller flere) chip. Disse blandt andet købes hos Labrador Cargo