Nordisk Safari Klub
Trofæopmålinger, jagtrapporter, jagtrejsemagasin & skydninger

Våben til Mozambique.

Skal du på jagt i Mozambique og rejsen går igennem Sydafrika så vær opmærksom på at der er indført nye regler om våbentransit. Det sydafrikanske politi udsteder ikke længere tilladelse til transit af våben til Mozambique. Den nye politik på området skyldes ifølge det sydafrikanske politi ”situationen i Mozambique” med store uroligheder i den nordlige del af landet, hvor muslimske ekstremister i øjeblikket hærger med død og ødelæggelser.

Der er forskellige meldinger om hvem der har udstedt ordren og om det kommer fra Mozambique eller Sydafrika. Myndighederne i Mozambique udsteder dog stadig våbentilladelser uden problemer.

I enkelte tilfælde så kan man dog medbringe våben såfremt de er anmeldt inden 1. juni. Alternativ må man søge nye ruter med fly der ikke mellemlander i Sydafrika. Man risikerer at få beslaglagt sine våben i lufthavnen i Sydafrika og det har vi fra Safari Klubbens side meget dårlige erfaringer med. Der er flere eksempler på at våben eller våbendele er ”blevet væk” i myndighedernes varetægt, og at det derefter har været umuligt at få medhold i en erstatningssag.